Zin in een avontuurlijke speurtocht samen met je vrienden en vriendinnen?

Op 1e Pinksterdag organiseert het Pinkster kermis comité - in samenwerking met Scouting Niedorp - een uitdagende speurtocht door ’t Veld.
Tijdens deze wandeltocht speuren jullie naar 7 bijzondere plekken in ons dorp. Op deze locaties moet je allerlei leuke, uitdagende, spannende en
te gekke opdrachten uitvoeren. Natuurlijk zorgen de mensen van Scouting Niedorp en het kermis comité voor de juiste begeleiding bij alle activiteiten. Met de opdrachten verdien je punten. Ook is het mogelijk om bonuspunten te verdienen door een aantal extra opdrachten onderweg uit te voeren. Welke dat precies zijn, houden we nog even geheim. Maar we kunnen jullie nu al verklappen dat jullie een hoop plezier gaan beleven! Het wordt met recht een FEESTJE!

De speurtocht wordt gelopen in groepen (teams), die jullie zelf samenstellen. Het aantal kinderen per groep is afhankelijk van de opkomst. Met elk team loopt minimaal 1 volwassene mee. Alleen voor de kinderen uit groep 7 en 8 is dit niet noodzakelijk.

Tijdens de speurtocht zorgen wij natuurlijk voor drinken en lekkers op verschillende locaties, zodat alle kinderen (en de ouders) genoeg energie hebben om de finish te bereiken! Let op: voor de ouders is het niet toegestaan om onderweg alcoholische dranken te nuttigen.

Een speurtocht waarbij je moeilijke, makkelijke opdrachtjes mag doen en daarbij ook nog eens mooie prijzen kunt winnen!


Waar: Ja we verklappen natuurlijk niet alles....

Wanneer: Zondag 5 juni (verzamelen op het kermis terrein).

Hoe laat: 12:00 start groep 3,4 en 5

Hoe laat12:30 start groep 6,7 en 8

Voor wieVoor alle kinderen van de basisschool van groep 3 t/m 8

VK Steenwerpen Open 2022 "LET'S ROCK"

Na de speurtocht op de zondagmiddag gaan tientallen deelnemers een poging wagen om het VK Steenwerpen te winnen. Een spel wat nu al niet meer weg te denken is tijdens de Pinksterfeesten in ’t Veld en waarbij iedereen tussen de 0 en 125 jaar kan en mag meedoen.

Tactiek lijkt vaak niet te werken maar er wordt hier en daar gefluisterd dat er ‘stiekem’ al geoefend wordt om op 1e pinksterdag zo goed mogelijk voor de dag te komen.

We starten rond 16:00 (na de speurtocht)

Het spel
Voor de mensen die het spel nog niet kennen. Steenwerpen wordt gespeeld op straat. Je speelt op een baan van 7 meter lang. Aan het einde van deze baan staat een paal met een grote dobbelsteen erop. Elke speler probeert met een kei de dobbelsteen van de paal af te gooien. Als de dobbelsteen op de grond valt, dan scoor je punten. Na het werpen worden de keien teruggebracht door de speler zelf, zodat de volgende speler van het team kan werpen. Er wordt gespeeld op 8 banen ter hoogte van café De Vriendschap en Wereld Wonder.

De teams
Eén team bestaat uit vijf personen. Dus schrijf je in met je familie, vrienden, matties, sportmaatjes, handbalteam, kaartvriendinnen, Keezclub, biljartmaten, collega’s, alles kan!

De prijzen
Ook bij dit spel geldt dat meedoen leuker is dan winnen. Maar als je dan toch voor de winst gaat, zijn er weer leuke prijzen te winnen!

Inschrijven
Heb je je team compleet? Schrijf je dan snel in! Dit kun je doen via het inschrijfformulier op deze pagina Vul de namen van je teamleden en uiteraard je teamnaam in en stel je plek veilig.

DEELNAME = GRATIS