SPEURTOCHT "OUD ONTMOET NIEUW"

Zin in een avontuurlijke speurtocht samen met je vrienden en vriendinnen? Op 1e Pinksterdag organiseert het Pinkster Kermiscomité in samenwerking met Dirck Rembrantsz Groep Scouting Niedorp een verrassend leuke speurtocht door ’t Veld.

Oud ontmoet Nieuw

Tijdens deze actieve wandeltocht speuren de kinderen van de basisschool (groep 3 t/m 8) naar 8 bijzondere plekken in ons dorp. Op deze locaties moet je allerlei leuke, uitdagende, spannende en te gekke opdrachten uitvoeren. Omdat de Pinksterfeesten dit jaar voor de 95ste keer georganiseerd worden, staan de opdrachten geheel in het teken van ‘Oud ontmoet Nieuw’. Dit gaat vast en zeker gaat zorgen voor hilarische momenten en veel lol!

De scouts van Scouting Niedorp en het Kermis comité zorgen voor de juiste begeleiding bij alle activiteiten. Naast het uitvoeren van de activiteiten krijgt elk team een lijst met 15 + 1 vragen, die gaan over het heden en verleden van ons prachtige dorp. Zo ben je dus niet alleen actief bezig, maar leer je ook nog iets over het dorp waar je woont!

Bovendien maak je met een volledig ingevulde vragenlijst met je team kans op mooie prijzen. Daarmee kan deze Eerste Pinksterdag natuurlijk niet meer stuk!

De teams 

De speurtocht wordt gelopen in groepen (teams) van minimaal 4 kinderen, die jullie zelf samenstellen. Dit kun je van tevoren afspreken, maar kan natuurlijk ook spontaan bij de start ontstaan (meest gebruikelijk). Met elk team loopt minimaal 1 volwassene mee. Alleen voor de kinderen uit groep 7 en 8 is dit niet noodzakelijk.

Tijdens de speurtocht zorgen wij natuurlijk voor drinken en lekkers op verschillende locaties, zodat alle kinderen (en de ouders) genoeg energie hebben om de finish te bereiken! Let op: voor de ouders is het niet toegestaan om onderweg alcoholische dranken te nuttigen.

De Tijdcapsule 

Dit jaar bestaan de Pinksterfeesten in ‘t Veld 95 jaar. Dat betekent dat we over vijf jaar het 100-jarig jubileum vieren! Graag willen we samen met de kinderen van de basisschool een tijdcapsule maken, die we over vijf jaar - tijdens het 100-jarig jubileum - weer open maken. We vragen alle basisschoolkinderen om een boodschap te maken, die zij in de tijdcapsule mogen stoppen. Denk hiervoor na over de vraag “Hoe zie jij de Kermis over 5 jaar?”

Locatie & prijsuitreiking

De start van de speurtocht is bij de ingang van de Martinuskerk. De prijsuitreiking is direct na de speurtocht - als de laatste groep binnen is – (verwachting rond 15:00 uur) bij het Kermisterrein.

 

Aanvang

12:00 uur: start groep 3, 4 en 5

12:15 uur: start groep 6, 7 en 8

Deelname = GRATIS!

 

Een speurtocht waarbij je moeilijke, makkelijke opdrachtjes mag doen en daarbij ook nog eens mooie prijzen kunt winnen!


Waar: Ja we verklappen natuurlijk niet alles....

Wanneer: Zondag 28 mei (verzamelen op het kermis terrein).

Hoe laat: 12:00 start groep 3,4 en 5

Hoe laat12:15 start groep 6,7 en 8

Voor wieVoor alle kinderen van de basisschool van groep 3 t/m 8

VK Steenwerpen Open 2022 "LET'S ROCK"

Na de speurtocht op de zondagmiddag gaan tientallen deelnemers een poging wagen om het VK Steenwerpen te winnen. Een spel wat nu al niet meer weg te denken is tijdens de Pinksterfeesten in ’t Veld en waarbij iedereen tussen de 12 en 125 jaar kan en mag meedoen.

Tactiek lijkt vaak niet te werken maar er wordt hier en daar gefluisterd dat er ‘stiekem’ al geoefend wordt om op 1e pinksterdag zo goed mogelijk voor de dag te komen.

We starten rond 16:00 (na de speurtocht) ter hoogte van het Kermisterrein

 

Het spel
Voor de mensen die het spel nog niet kennen. Steenwerpen wordt gespeeld op straat. Je speelt op een baan van 7 meter lang. Aan het einde van deze baan staat een paal met een grote dobbelsteen erop. Elke speler probeert met een kei de dobbelsteen van de paal af te gooien. Als de dobbelsteen op de grond valt, dan scoor je punten. Na het werpen worden de keien teruggebracht door de speler zelf, zodat de volgende speler van het team kan werpen. Er wordt gespeeld op 8 banen ter hoogte van café De Vriendschap (als het regent wijken we uit naar binnen). Iedereen van 12 jaar en ouder mag en kan meedoen.

De teams
Eén team bestaat uit vijf personen. Dus schrijf je in met je familie, vrienden, matties, sportmaatjes, handbalteam, kaartvriendinnen, Keezclub, biljartmaten, collega’s, alles kan!

De prijzen
Ook bij dit spel geldt dat meedoen leuker is dan winnen. Maar als je dan toch voor de winst gaat, hebben we leuke prijzen beschikbaar gesteld door café De Vriendschap.

Inschrijven
Heb je je team compleet? Schrijf je dan snel in! Dit kun je doen via het inschrijfformulier op deze pagina Vul de namen van je teamleden en uiteraard je teamnaam in en stel je plek veilig.

DEELNAME = GRATIS